Tillbaka till Data

IPad för nästan nybörjare

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

I dag använder många av oss olika typer av surfplattor. Det finns iPad och Android och i denna kurs ska vi titta på hur vi använder en iPad.

Innehåll
Den här kursen tittar vi på hur vi går vidare med iPaden och använder de olika funktionerna, bl.a. på hur vi kan ta bilder och spela in videos, gå ut på internet, ladda ner appar/program osv.

Upplägg
Kursen är på tre tillfällen. Du tar med dig egen Ipad som du arbetar med.

Förkunskaper
Du bör kunna starta din iPad.

Kursledare
Anna Larsson utbildad grafiker med ständigt brinnande intresse för att dela med sig av sina kunskaper inom de digitala verktyg som finns idag. Hon är van att hålla i kurser och har samt genomgått enstaka kurser inom Desktop Publishing, men främst självlärd inom några program som: Photoshop, Illustrator, InDesign, Office paketet (Windows), kontorsprogram (mac OS), WordPress mm.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Din egen iPad + Boken ”Din egen Ipad”, Daniel Riegels, som du köper hos t.ex. Bokus eller Akademibokhandeln. ISBN 9789163611001. Kostnad på boken är ca 210 kr. Du köper boken när du har fått bekräftelse att kursen startar!

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska


Bra att veta
Att du har ett fungerande Apple ID.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer