Tillbaka till Teckning

Teckna porträtt, helgkurs

Med kol, krita och blyerts lär du dig teckna porträtt. Här har du möjligheten att teckna med det material du föredrar och samtidigt inspireras av andra människor och deras materialval.

INNEHÅLL
Här tecknar du porträtt framifrån och i profil efter en genomgång av ansiktets proportioner och detaljer, som ögon, näsa, mun och öron. Du lär dig allmänna knep och olika sätt för att teckna och diskuterar andra konstnärers porträtteckningar.

Övningarna handlar om att prova på bland annat perspektiv, ljus, volym, komposition och skugga och att ge dig kännedom om teknikens möjligheter och lämpliga material för teckning och porträtt.

UPPLÄGG
Tecknandet varvas löpande med teori och demonstrationer. Du kommer även att få individuell handledning. I slutet av dagen har vi en gemensam genomgång av de vi skapat.
Detta är en helgkurs och kursdagarna är lördag - söndag den 28-29/4

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till nybörjare och till dig som har tecknat tidigare.
Undervisningen sker efter deltagarnas kunskapsnivå.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat skissblock, blyertspenna samt radergummi och kol.

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan