Tillbaka till Psykologi

Positiv psykoterapi


Forskning inom Positiv Psykologi (Seligman, Rashid, & Parks, 2006) har sedan dess start år 2000 fått stor uppmärksamhet och resulterat i ett gediget underlag i både verktyg och teorier som leder till ökat välmående, glädje och stärkt självkänsla. Den andra vågens Positiv Psykologi fokuserar inte bara på livets ljusa stunder utan tar även hänsyn till att livet kan vara tufft ibland. Positiv Psykoterapi knyter samman det positiva och negativa i livet och tillhandahåller verktyg att hantera alla dimensioner av att vara människa. Positiv Psykoterapi är en evidensbaserad metod som fokuserar på klientens styrkor och positiva tankar, ökar meningsfullhet och stärker klientens förmåga att klara av svårigheter och utmaningar.


Utbildningen lämpar sig till den som idag arbetar med frågor som psykisk ohälsa, hälsofrågor, företagshälsovård, äldrevård, skola, familj, terapi eller till dig som är nyfiken på forskning inom Positiv Psykologi och vill lära dig hur Positiv Psykoterapi fungerar i parktiken. Du får praktiska verktyg som du kan tillämpa i ditt arbete men även för egen utveckling. Positiv Psykoterapi ersätter inte traditionell psykoterapi, men kan vara ett extremt effektivt komplement i arbetet med mental hälsa.


INNEHÅLL
Positiv Psykoterapi vänder sig till dig som arbetar med människor idag och som vill arbeta förebyggande för psykisk ohälsa eller till dig som själv införskaffa verktyg för att öka andras/ditt eget välmående. Efter fullföljd utbildning erhåller du titeln Diplomerad Positiv Psykoterapeut. Utbildningen innehåller evidensbaserad teoretisk grund tillsammans med praktiska verktyg.

UPPLÄGG
Efter avslutad utbildning kommer du att erhålla grundläggande kunskaper i Positiv Psykologi och Positiv Psykoterapi. Under utbildningen kommer du att genomföra övningar veckovis, samt utvärdera övningar i grupp tillsammans andra studenter.

1. Introduction to Positive Psykoterapi (PPT)
2. Character Strengths
3. Signature Strengths
4. Good vs. Bad Memories
5. Forgiveness
6. Gratitude
7. Mid-Theraphy Feedback Session
8. Satisficing vs. maximizing
9. Hope, Optimism & Post-traumatic Growth
10. Positive Communication
11. Signature Strengths of Others
12. Savouring
13. Altruism
14. The Full Life


FÖRKUNSKAPER
Delar av materialet kommer att vara på engelska. Undervisningen bedrivs på svenska.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Rekommendarad referenslitteratur erhålles i samband med föreläsning, dock inget krav.


BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära, en studietimme är 45 minuter. Fakturan kommer via mail. (Vänligen ange er mail vid kursanmälan)

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning