Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyg

 • B-körkort på sjön
 • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
 • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Att ta kustskepparintyg är den självklara fortsättning för dig som har tagit förarintyget och vill ut på de vida haven! Har du en båt som är minst 4 x 12 meter är kustskepparintyget dessutom ett krav.

Innehåll
Kursen ger dig den kunskap du behöver för att göra en längre färd kanske över Ålands hav eller till Gotland? Du lär dig bland annat om navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering och säkerhet ombord. Teori blandat med övningar och sjökortsarbete. Ni fördjupningar er även i faktorer som:
· Deviation
· Missvisning
· Strömmar och avdrift

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sju veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst. Båtpraktik är obligatorisk för kustskepparintyget men även mörkerpraktik rekommenderas starkt. Praktikpass ingår inte i kursen utan tillkommer och är något som du som deltagare får ordna med själv.

Förkunskaper
Förarintyget är ett krav.

Kursledare
Astrid Kam har livslång kunskap och erfarenhet av sjöliv. Hon är kursledare hos oss sedan länge. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften utan tillkommer. Du behöver kursbok, övningssjökort, transportör (sjökortslinjal) och passare. Kursboken vi använder är Fritidsskepparen. Sten Ramberg, Bengt Utterström, Norstedts förlag. ISBN: 978-91-1-303955-8. Sjökortet du behöver är 61/93 för kustskeppare.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
För att få ditt kustskepparintyg efter godkänt prov krävs att du sedan tidigare har ett förarintyg samt ett giltigt praktikintyg. Möjlighet till examination anordnas efter avslutad kurs. Datum och tid för examination meddelas under kursens gång. Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad tillkommer med 450 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren.

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Strängnäs, Finningevägen 52 (Glashuset), STRÄNGNÄS (Karta)
 • Ledare: Astrid Kam
 • Start: den 24 januari 2018
 • Dag och tid: Onsdag 18:00-21:00
 • Kurstimmar: 28
 • Tillfällen: 7
 • Kursnummer: 38673
 • Pris: 2329 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Strängnäs STRÄNGNÄS

Finningevägen 52 (Glashuset), 64542 STRÄNGNÄS
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Strängnäs
Trädgårdsgatan 29
645 31 STRÄNGNÄS

010-1575200
strangnas@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Strängnäs

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan