Tillbaka till Skrivarcirkel

Diplomutbildning: Författarlinjen - påbyggnad, varannan vecka VT-18

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Utbildningen är för dig som gått minst en termin på Författarlinjen eller motsvarande utbildning. Nu vill du arbeta vidare med ditt projekt: berättelse, roman eller noveller. Det kan också vara experiment med blandgenrer såsom lyrisk prosa, dramatisk dikt eller fantasydeckare osv. Ge ny näring åt författaren inom dig, diskutera och analysera tillsammans med övriga deltagare för att utveckla ditt manus.

Innehåll


Det finns många sätt att skapa karaktärer, handling och dialog, teckna miljöer, bildspråk och arbeta med språkets rytmer och klanger. Detta diskuterar vi och arbetar med inom gruppen. Kanske får du även idéer till nya projekt utifrån såväl skrivövningar som diskussioner kring grepp och stildrag i etablerade författares verk. Mellan texterna arbetar du på din egen text. Texterna diskuteras och analyseras i gruppen. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, hur går jag vidare och hur gör jag min text bättre. Vi bollar idéer och infall. Vad händer när jag får skrivkramp? Hur tar jag mig vidare? Målet med utbildningen är att deltagarna ska hitta sitt eget språk, originalitet, tematik och form.
För inspiration bjuder vi in erfarna författare. Vi diskuterar även vägar och möjligheter till publicering.

Upplägg


Du kommer att få en del skrivövningar som görs hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper


Du ska ha gått Författarlinjen termin 1 eller motsvarande utbildning, vara van vid textdiskussioner och vara bekant med grundläggande begrepp och tekniker inom litterär gestaltning. Är du ny på Medborgarskolan gör vi en enskild bedömning för att se om det är påbyggnaden som passar bäst för dig.

Kursledare


Helga Härle leder skrivarkurser sedan slutet av 80-talet och har även undervisat i skrivpedagogik vid högskolan. Flera av hennes tidigare kursdeltagare har etablerat sig som författare, andra har med framgång sökt sig vidare inom mediabranschen. Själv har hon erfarenhet av redaktionellt arbete, lektörsuppdrag, översättning, frilansuppdrag som kulturskribent, m.m. Som internationellt erkänd haikupoet har hon bland annat tilldelats japanska haikupriser. Hon har även fått författarstipendier och utmärkelser för sina insatser som skrivpedagog. Helga har också under flera år varit styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Kursmaterial


Kursmaterialet ingår i kursavgiften.

Bra att veta


Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
OBS! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller köplats. Vi kontaktar dig när plats blir ledig.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 12 februari 2018
  • Dag och tid: Måndag 18:00-21:15
  • Kurstimmar: 20
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 20494
  • Pris: 4200 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: Kursadmin.: 010-157 63 61 Övriga frågor: 010-157 60 00

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm