Tillbaka till Skrivarcirkel

Diplomutbildning: Litterär gestaltning

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Utbildningen vänder sig till dig som har ett påbörjat litterärt projekt och har gått minst en termin på Författarlinjen eller motsvarande utbildning. Du har ambitionen att utvecklas som skribent, och en önskan om att kunna publicera det du skriver.

Innehåll och upplägg


Fokus ligger på litterär gestaltning, med ambitionen att ge din text mer liv och fördjupning. Du blir en säkrare och intressantare skribent när du behärskar olika förhållningssätt, och kan växla mellan gestaltande och beskrivande, redovisande texter. Vi fortsätter med skrivövningar inom olika genrer samtidigt som du arbetar vidare med ditt eget projekt. Vi varvar teorigenomgångar, skrivuppgifter och läsning med diskussion av varandras texter. Under terminens gång kommer du också att få träffa erfarna författare, och besöka ett förlag. Du kommer att få en del skrivövningar som görs hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper


Du ska ha gått Författarlinjen termin 1 eller motsvarande utbildning, vara van vid textdiskussioner och vara bekant med grundläggande begrepp och tekniker inom litterär gestaltning. Är du ny på Medborgarskolan gör vi en enskild bedömning för att se om det är påbyggnaden som passar bäst för dig. Du bör ha med dig ett påbörjat projekt, och kunna skicka in ett synopsis eller utdrag om max 1 A4 innan kursstart.

Kursledare


Alla våra kursledare är erfarna författare och pedagoger.

Kursmaterial


Kursmaterialet ingår i kursavgiften.

Bra att veta


Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
OBS! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller köplats. Vi kontaktar dig när plats blir ledig.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan