Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Vegankock - grund intensiv i januari

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Att äta vegansk mat, det vill säga mat som helt och hållet baseras på råvaror från växtriket, blir allt mer utbrett. Fler och fler restauranger profilerar sig som helt eller delvis växtbaserade, såväl enklare kaféer till ambitiösa fine diningrestauranger.

Den här utbildningen är en möjlighet för dig som jobbar eller vill jobba inom restaurangbranschen att vässa dina kunskaper inom växtbaserad kost, hela vägen från smårätter och tilltugg till läckra huvudrätter och frestande desserter, allt med fokus på att laga god, välsmakande, väl sammansatt mat, som både tillfredsställer smaklökar och kroppens behov av alla näringsämnen.

Innehåll


Vi jobbar både med mer vardagliga rätter, som grytor, sallader och annat som lämpar sig på en buffé och med elegantare gourmetmat som kan imponera även på den mest inbitna köttätaren!

1 Intro, grundprinciper för vegansk matlagning
2 Grundsmaker, konsistenser och struktur
3 Buffémat, smårätter och förrätter
4 Huvudrätter
5 Desserter
6 Näringslära och menyplanering
7 Avslutningsmeny

Upplägg


Totalt 7 tillfällen intensivt i januari, ca 60 studietimmar, dagtid må-fr 8-12/1 och fortsätter lö-sö 20-21/1 kl 09.30-16. 00. Teori varvas med massor av matlagning.

Förkunskaper


Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare


Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här: www.rasmart.se

Kursmaterial


Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept ingår, förutom för vissa inköp till sista helgen då varje delt själva kompletterar med varor för ca 100-150 kr beroende på den egna menyn.

Diplom


För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkänd i kursmomenten.

Utvecklingsmöjligheter


Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Ulrika Hoffer Eriksson
  • Start: den 8 januari 2018
  • Dag och tid: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag 09:30-16:00
  • Kurstimmar: 58
  • Tillfällen: 7
  • Kursnummer: 20498
  • Deltagaravgift: 11495 kr
  • Material: 2350 kr
  • Summa: 13845 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm