Tillbaka till För kropp och själ

Självförsvar

Varmt välkommen på kurs i självförsvar för alla!

Innehåll
Kursen hålls under två helgdagar. Under dessa dagar varvas teori, praktik och teknik. Kursen ger dig god teoretisk kunskap om självförsvar och en uppsjö av praktiska tekniker för att du ska kunna försvara dig och andra i hotfulla situationer.

Upplägg
Dag 1.
- Du lär dig hur våldet ser ut, den så kallade våldstrappan. Vad som händer innan och efter en våldssituation, för att du ska få verktyg i ett preventivt syfte.
- Du kommer att få lära dig att försvara dig i en rad olika hotande situationer, allt från liggande till stående. En mängd olika tekniker, slag och sparkar.
- Hur stressen påverkar dig, vad som händer med dig psykiskt och fysiskt om du befinner dig i olika stressnivåer och vilket självförsvar som fungerar då.
- När du får försvara dig enligt lag, nödvärnsrätt.

Dag 2.
- Du lär dig tekniker hur du kan och får försvara dig mot olika typer av vapen, främst kniv och batongliknande vapen. Du kommer att få teoretisk kunskap och kommer att lära dig en rad tekniker.
- Hur du kan och får försvara andra personer, så kallad tredje part, som befinner sig i hotfulla situationer. Kunskapsteori och praktik kring det.
- Du får möjlighet att repetera innehåll från kursen och om du har specifika önskemål.

Förkunskaper
Inga förkunskaper.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare, de är helt fantastiska! Ett riktigt dreamteam! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Christer Ekman
Christer är en veteran inom budo-, kampsport och självförsvar. Tränar jujutsu sedan 40 år tillbaka och är dangraderad (svartbälte) i tre jujutsustilar, samt Iaido. Var tidigare klubbledare och instruktör i Högdalens Budoklubb, samt Akademiska Jujutsuföreningen i Brännkyrkahallen. Instruerar nu i Takenoko Budoklubb i Mariestad, samt i Jujutsukai Köping. Reser årligen till Japan en eller ett par månader för att kunna utvecklas. Han har arbetat ett helt yrkesliv inom sjukvård- och psykiatri, däribland med bemötande av hot och våld.

Robert Johansson
Robert är f.d. pansarofficer, som växlat om till juridik och toppadministration. Han är dangraderad i Goju ryu karate (instruerade många år i Riksdagshuset), samt två jujutsustilar och Iaido. Robert är klubbledare och instruktör i Barkarby Jujutsuklubb sedan många år. Han är också hängiven jägare och skytt, samt ingift i en Gävlesläkt och van att röra sig i Gästrikeskogarna. Robert har även varit med Christer i Japan vid ett par tillfällen.Bra att veta
Klä dig bekvämt, gärna i träningskläder. Det finns inte duschar på plats.
Ta med vattenflaska, matsäck till lunch och gärna frukt eller dylikt till pauserna.
Det är finns ingen åldersgräns men passar inte de allra minsta. Ring vid frågor.

Återigen varmt välkommen till två fullspäckade, intressanta och lärorika dagar!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten, Drottninggatan 23, GÄVLE (Karta)
  • Ledare: Christer Ekman
  • Start: den 17 mars 2018
  • Dag och tid: Lördag, söndag 10:00-16:00
  • Kurstimmar: 12
  • Tillfällen: 2
  • Kursnummer: 59543
  • Pris: 1500 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Gästrikland Höjdpunkten GÄVLE

Drottninggatan 23, 80311 GÄVLE
Telefon: 026-60 50 80

Gästrikland
Drottninggatan 23
80311 GÄVLE

026-60 50 80
gastrikland@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Gävle

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer