Tillbaka till Dans

Dans för pyttar tillsammans med vuxen 2-4 år

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Pyttedans 2-3 år
Barnets rörelsemöjlighet och uttrycksförmåga utforskas genom olika förflyttningssätt (krypa, gå, rulla, hoppa, snurra, gunga) samt rörelseramsor/sånger. Pyttedanserna är hämtade från det svenska kulturarvet och musiken anpassad utifrån barnens ålder. Du som vuxen (en per barn), är med som stöd till barnet samtidigt som det ger en rolig stund tillsammans.

INNEHÅLL OCH MÅL
Danslek med fokus på lek med ökad kroppsuppfattning, rumsuppfattning, självförtroende och samarbete som mål. Koordination och balansträning i grov och finmotorik samt spänning och avspänning ingår också. Träning att ta instruktioner i grupp, att följa andra, men även utvecklas individuellt i att kunna styra sin egen kropp. Dansen ska hjälpa barnen att få ökat självförtroende och viljan att lära sig nya egenskaper.

FÖRKUNSKAPER
Barn och förälder kan gå den här kursen både om de är nybörjare och om de har varit med på pyttedans tidigare. Fokus ligger på att ha kul tillsammans, hitta rörelseglädje och leka in de olika danserna. Fyller barnet 2 år under vårterminen får ni skicka en ansökan. Fyller barnet 4 år under vårterminen så kan ni istället välja barndans 4-6 år (utan vuxen).
UPPLÄGG
Vi dansar måndagar 14 gånger

KURSLEDARE
Eliza Madlycke
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Mjuka oömma kläder som är lätt att röra sig i, mockasiner, halksockor eller mjuk sko är bra klädsel. För säkerhetsskäl dansar/leker barnen inte i vanliga strumpor då de lätt kan halka.

Effektiv tid är 30 min den sista kvarten är för att avsluta och få ut alla föräldrar och barn ur salen inför nästa klass.
På sportlov och påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.
Dusch och omklädningsrum finns.


Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mail adress vid anmälan, så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms, då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan