Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyg

  • B-körkort på sjön
  • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
  • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Att ta kustskepparintyget är den självklara fortsättning för dig som har tagit förarintyget och vill ut på de vida haven! Har du exempelvis en båt som är minst 4 x 12 meter är kustskepparintyget dessutom ett krav.

Innehåll
Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd, kanske över Ålands hav, eller till Gotland? Du lär dig bland annat om navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering och säkerhet ombord. Och teori blandat med övningar och sjökortsarbete. Ni fördjupningar er även i faktorer som:
· Deviation
· Missvisning
· Strömmar och avdrift

Upplägg
Kursen går på lördagar varannan helg (13 januari, 3 februari och 17 februari) och omfattar 9 x 45 min per sammankomst.
OBS! Tider: 13 januari kl. 08.00-15.45, 3 februari kl. 08.00-14.00 OCH kl. 18.00-19.45 (för mörkernavigering i Oxölesund) samt 17 februari kl. 08.00-15.45 (paus för lunch tas).

Förkunskaper
Förarintyget är ett krav.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
- Övningssjökort Kustskeppare nr 61/93
- Övningssjökort Förarintyg nr 616
- Linjal
- Transportör
- Passare
- Fritidsskepparen av Sten Ramberg
- Boken "Sjötrafikföreskrifter m.m. 2016" (vilken innehåller den senast uppdaterade lagstiftningen med kommentarer av professor emeritus i sjörätt Hugo Tiberg).

Kursmaterial kan du beställa på www.bryggboden.se (gå in på utbildningsmaterial så hittar du Medborgarskolan Nyköping). Du kan beställa helt paket eller det som behövs.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
För att få ditt Kustskepparintyg efter godkänt prov krävs att du sedan tidigare har ett Förarintyg samt ett giltigt praktikintyg. Möjlighet till examination anordnas efter avslutad kurs. Datum och tid för examination meddelas under kursens gång. Observera att det enbart anordnas ett examinationstillfälle per kurs. Kostnad tillkommer med 450 kr och betalas direkt till förhörsförrättaren.

Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett mycket brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor