Tillbaka till Övrig textilslöjd

Knyppling - ojämna veckor

Prova på något nytt och arbeta med dina händer. Om du har provat knyppla innan ges det möjligheter till utveckling av ditt hantverk. Den här kursen ger dig möjlighet att lära dig en fängslande hantverksteknik - Lär dig knyppla!

Innehåll
Du lär dig knypplingens grundläggande tekniker. Arbetet formar du utefter dina egna idéer.

Upplägg
Kurstillfällena är förlagda varannan vecka. Det ger möjlighet att hinna knyppla hemma mellan gångerna. Vi går igenom de olika uppsättningsmomenten både gemensamt och individuellt. Gruppen består av deltagare på många olika nivåer. Nybörjaren lär sig att knyppla från grunden samt att knyppla en spets och montera. Du som nybörjare bestämmer i samråd med kursledaren vad som kan vara lagom att börja arbeta med. Du som är mer erfaren arbetar utifrån egna idéer. Du arbetar självständigt under kursledarens handledning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att delta i kursen. Gruppen består av ett antal deltagare med olika erfarenhet inom knyppling.

Kursledare
Heléne Lindberg har haft knyppelkurser i mer än 15 år och brinner för att fler ska få lära sig hantverket. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med papper, penna, sax, lingarn, knyppeldyna och de tillbehör som finns till dynan, t ex pinnar, mönster, knappnålar - tunna utan glashuvud. Material finns att köpa av ledaren. Knyppeldyna finns att hyra för 150 kr/termin.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Om fakturan ska gå till din arbetsgivare, uppge faktureringsadressen i meddelanderutan.

Bra att veta
Vi träffas varannan vecka (ojämna veckor). I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan