Tillbaka till Yoga

Satyananda yoga - dagtid

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Satyananda yoga erbjuder en fin balans mellan övningar för kropp och sinne. Det är en yogaform som lämpar sig väl för dig som vill lära dig lyssna och lita mer till dig själv, samtidigt som du varsamt utforskar och utvidgar kroppens möjligheter, löser upp spänningar och hittar fram till det inre lugnet.

Innehåll
Satyananda yoga brukar beskrivas som en mindfulnessbaserad yoga. Varje sammankomst inleds med en kortare avslappningsövning, därefter följer enklare rörelseövningar (asanas), andningsövning (pranayama), djupavslappning (yoga nidra) och meditation. Allt sker i lugnt takt och du leds varsamt in i övningarna och i uppmärksamheten på andningen och nuet. Under övningarna främjas även olika attityder, t.ex. icke-jämförelse, icke-strävan och icke-värdering.

Upplägg
Kursen ges torsdagar klockan 10.00 – 11.45 med 8 sammankomster, start den 7 september. Kursen omfattar 1 timme och 45 minuter per sammankomst. Totalt 18 studietimmar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Övningarna anpassas efter individen. Alla kan delta.

Kursledare
Karolina Schultz Danielsson har tidigare erbjuder kurser på Medborgarskolan i Nyköping, där hon blivit väldigt omtyckt. Karolina är diplomerad yogalärare och mindfulnessintruktör. Hon har arbetat på en KBT-mottagning där hon sedan 2014 gett kurser i yoga för personer som har eller haft en cancersjukdom, samt för personer med stressrelaterade problem, t.ex. utmattning, oro och ångest. Karolina har även gett kurser i Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Kursmaterial
Inget kursmaterial för denna kurs.

Bra att veta
Yogamattor samt filt finns på plats i salen men ta gärna med din egen om du önskar. Bär löst åtsittande kläder. Lämna gärna smycken och klockor hemma.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare