Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Gitarr Gruppundervisning

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen i att spela med andra.

Innehåll och mål
Vi börjar från början med ackordspel och melodispel.
Målet är att du ska kunna ackompanjera efter gehör med hjälp av grundackord och med en korrekt fingersättning.

Upplägg
Undervisning i grupp. Kursen omfattar 90 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor. Skriv i noteringsfältet om du är nybörjare eller har någon form av förkunskaper

Förkunskaper
Inga förkunskaper i gitarrspelande krävs, bara lust och intresse.

Kursledare
Stefan Grahn heter jag och är 43 år. Bor i Sollefteå. Mitt största intresse är musik och det är något som jag har hållit på med i stort sett hela mitt liv. Stod på scenen för första gången när jag var ca 5 år och spelade. Mina huvudinstrument är piano och gitarr. Spelar gitarr i ett bluesband och piano i ett rockabillyband. Musik är mitt liv.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursledaren använder eget material. Vi ser helst att du har egen gitarr med dig. Har du ingen så hör av dig till oss så försöker vi hjälpa dig!

Tips på vidareutveckling
När du känner dig hemma i ditt gitarrspelande kan du dra ihop ett litet band och komma och repa i vår replokal. Kontakta Medborgarskolans Simon Sjödin om du vill veta mer.

Bra att veta
Medborgarskolan har en egen replokal i Sollefteå.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan till höger!

Anmälan

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer