Tillbaka till Matlagningskurser

Asiatiska köket

Citrongräs, ingefära och curry smeker smaklökarna! Följ med på en matresa genom Asien. Här får du lära dig hur du kan laga spännande rätter på ett enkelt och roligt sätt.

INNEHÅLL
Kursen innehåller asiatisk matkultur. Ni får kunskap om kryddor och hur dessa används samt hur man förvarar kryddor. Målet är naturligtvis att ni ska kunna experimenterar och tillaga exotisk asiatisk mat i era egna kök med de kryddor och recept ni lärt er från kursen.

UPPLÄGG
Deltagarna arbetar i grupper och lagar tillsammans en buffé av olika rätter. Efteråt äter vi tillsammans och utvärderar rätterna samt diskuterar recept.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Lien har utbildning inom Hotell och restaurang, sedan har hon jobbat ett par år i Norge inom det Asiatiska köket och nu jobbar hon på Ritz konditori. Hon har kurser för både barn och vuxna, och förutom Asiatiska köket har hon även kurser i Juniorkockarna och Juniorbagarna. Hon har stor passion för matlagning och bakning och hon gillar att träffa nya människor.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för mat tillkommer, ca 150 kr/person, som betalas till kursledaren. Ta med förkläde, diskhandduk och burkar/matlådor om det blir mat över. Du får utskrivna recept.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Trollhättan, Storgatan 21, TROLLHÄTTAN (Karta)
  • Ledare: Lien Nguyen
  • Start: den 18 februari 2018
  • Dag och tid: Söndag 10:00-15:00
  • Kurstimmar: 6
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 25214
  • Pris: 495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Trollhättan TROLLHÄTTAN

Storgatan 21, 46130 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-301 20

Medborgarskolan Fyrbodal
Storgatan 19
46130 TROLLHÄTTAN

0520-301 20
trollhattan@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Trollhättan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning