Tillbaka till Friskvård

Medicinsk yoga, nivå 1

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Medicinsk yoga är ett verktyg för självläkning och bygger på enkla pass med enskilda övningar och meditationer som passar för hemmabruk. Övningarna är hämtade ur den klassiska Kundaliniyogan.

INNEHÅLL
Yogan arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens olika system samtidigt. Medicinsk yoga passar dig som vill bli mer medveten om din kropp, din andning samt hitta möjligheter att skapa balans såväl kroppsligt som mentalt. Övningarna görs sittande på golvet alternativt sittande på en stol.

UPPLÄGG
Denna kurs fokuserar på att ge dig redskap för att själv kunna komma igång och utöva yoga hemma. Vi kommer bearbeta och gå igenom de tre startpaket som ingår i medicinsk yoga. Varje program verkar på djupet och har många terapeutiska effekter. Vi lägger mycket fokus på djupandning som är grunden i medicinsk yoga. Övningar för bl a ländrygg, axlar, baksidan av ben, säte samt rotationer och böjningar i sidled. Vi avslutar med meditation och avslappning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Även du som tränat tidigare är välkommen.

KURSLEDARE
Tua är utbildad friskvårdsterapeut vid GGI, Diplomerad Mediyoga- och Yinyogainstruktör och har läst basmedicin. Hon har ett starkt engagemang i människor hon möter och det är hennes drivkraft med just möten mellan olika människor. Hon började med Ashtangayoga 2007 och började börja undervisa 2012.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag yogamatta, en fast kudde att sitta på och en filt. Yogamatta finns att låna första tillfället.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns. Tänk på att inte äta någon stor måltid närmaste timmen innan Yogan och inte dricka för mycket alldeles inpå ett pass.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % på www.bokus.com och 10 % rabatt på böcker, papper- och kontorsvaror i Akademibokhandelns alla butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!