Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness & Självmedkänsla (helgkurs)

Vill du lära dig att leva mer i nuet, släppa oro för framtiden och sluta älta det som varit? Behöver du även jobba på att vara mer snäll mot dig själv? Då är detta en kurs för dig!

Mindfulness har i vetenskapliga studier visat sig vara en mycket effektiv metod för att lindra t.ex. stress, sömnsvårigheter och depression. Forskning visar även hur träning i självmedkänsla kan öka bl.a. livstillfredsställelse, glädje och tacksamhet.


Dag 1 - Mindfulness
Vi utvecklar och tränar successivt nya mentala banor genom enklare meditationsövningar, skrivande, diskussioner, andnings- och avslappningstekniker för att öka din förmåga att vara här och nu.

Vi övar även på att öka uppmärksamheten på dina tankar och känslor, utan att värdera eller bedöma dem. På så sätt kan du skapa balans och acceptans.


Dag 2 - Självmedkänsla
Under dag två kommer vi att arbeta med självmedkänsla, som är ett sätt att möta självkritiska tankar och känslor av otillräcklighet med vänlighet, värme och förståelse så att vi kan lugna
och trösta oss själva.

Dagen kommer att ge dig en viss kunskap och egen praktisk träning inom självmedkänsla.
Träningen i självmedkänsla ger en känslomässigt stödjande miljö som behövs för att vi ska förändras, växa och se klarare

Du tränar dig bl.a. på att:
- möta dig själv med acceptans och uppmuntran istället för med självkritik.
- möta och hantera problematiska relationer.

UPPLÄGG
Kursledare lördag 14/4: Catrin Björkman
Kursledare söndag 15/4: Carina Israelson

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Catrin Björkman är diplomerad Mindfulness instruktör utbildad på Mindfulnesscenter. Hon har en fil kand examen inom kommunikationsvetenskap och har även studerat humanekologi vid Göteborgs universitet. Hon har tidigare arbetat med personalutbildningar och varit cirkelledare under många år.

Carina Israelson är utbildad i Mindfulness (MBSR) steg 1. Hon är även pedagog och psykosyntesterapeut och har läst konflikthantering. Carina arbetar med kurser och föredrag i kommunikation, konflikthantering för föräldrar (föräldrastöd), samtal och håller mindfulnesskurser.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

BRA ATT VETA
Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan