Tillbaka till Övrig textilslöjd

Virka mattor och korgar med återvunna tyger - helgkurs

En kurs för dig som gillar att skapa för hemmet och gillar att gammalt blir nytt vi kommer att återvinna textilier och plagg som t-shirt, påslakan, jeans eller dina rysliga textilier till virkvänliga bandgarn. En rolig kurs för dig och bra för miljön.

UPPLÄGG
Du kommer att lära dig klippa tygerna på rätt sätt så att de går att använda som virkgarn. Du kommer också att lära dig grunderna i virkning, upplägg, luftmaskkedja, fasta maskor, stolpar läsa mönsterdiagram, ökningar och minskningar och att virka en matta och en korg av tygremsorna


FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs för att delta i kursen, utan den vänder sig till alla som med enkla medel vill sätta sin prägel på tyger och kläder. Det går att skapa nytt, eller göra om och återanvända något man redan har.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Material ingår inte.
Du behöver ha med dig virknålar minst nr, 7-8 det är bra om du tar med dig olika storlekar på virknål. Tyger av olika slag som du har hemma eller vad du får tag på.
Man kan även fynda på loppis eller i secondhandaffärer.


BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare