Tillbaka till Vävning

Spinnkurs

Lär dig spinna med slända. Du väljer själv vad du vill spinna, både nybörjare och fortsättare är varmt välkomna!

Innehåll
Är du nybörjare får du lära dig att spinna från grunden och som fortsättare fördjupar du dina kunskaper. Bland annat får du lära dig att preparera ull, spinna med olika tekniker och kanske testa på att spinna med spinnrock?

Tillsammans med ledaren bestämmer du vad du vill göra och vilket material som är mest lämpligt att använda.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle under 10 veckor.
Samma dag och tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Suzanne Sjögren är kursledare inom vävning och har lång erfarenhet av hantverk. Hon är uppvuxen i USA där hon som barn fick lära sig spinna, väva, sticka & sy. Tidigt fann hon ett brinnande intresse för olika sorters hantverk och har stor bredd i sin kunskap. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial tillkommer och betalas direkt till ledaren. Priset varierar beroende på vad du väljer att göra.
Du kan också ta med eget material om du har hemma i samråd med ledaren. Vid första tillfället går du och ledaren igenom vilket material du behöver.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror.

Tips på vidareutveckling
Spinnkursen är för både nybörjare och fortsättare, allt eftersom fördjupar du dina kunskaper. Medborgarskolan har även många andra kurser i konsthantverk som till exempel keramik, måleri och silversmide. Vi har ett stort utbud av ateljé & hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Materialkostnaden varierar beroende på vad du vill spinna och om du har tillgång till eget material.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare