Tillbaka till Teater och dramatik

Teater med Thomas! Nybörjargrupp vuxna

Träna upp det spontana och kreativa hos dig själv i den här teaterkursen där vi lägger fokus på fysisk teater.

Fysisk teater är något som har saknats på scenen under en lång tid men som mer och mer börjar ta sin plats som ett kreativt uttryck. Och i denna kurs ska vi väl inte vara sämre.
Vi kommer att utforska teaterns alla hörn så som storytelling, improvisation, clownteknik och självklart textarbete med allt som hör till med analyser och känsloarbete. För att även utvecklas i vårt kreativa tänkande så tar vi även med inslag av dans, kontaktimpro, Stage Fight, sång - ja allt du kan tänka dig. Här måste du våga vara modig för att utveckla och utmana dig själv.

Vi fokuserar på den individuella utvecklingen så det spelar ingen roll om man är Mikael Persbrandt eller Mikael som bott i skogen i 70 år.
Att hitta den individuella uttrycksformen hos varje deltagare i gruppen är vårt mål. Här hjälps vi åt för att öppna upp vårt tänkande och tänka runt hörn.
Detta är en kurs för alla intresserade, från nybörjare till dig som tidigare sysslat med drama och teater. Vi alla har alltid något att utveckla, våga ta steget i en teaterkurs.

LEDAREN
Thomas Häggström är skådespelare och leder teaterkurser sedan några år tillbaka, han har bland annat varit aktiv i Kvartersteatern i Sundsvall och är idag medlem i både improvisationsgruppen Laikos och den fria teatergruppen Teater Imba i Linköping.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

UPPLÄGG:
Vi träffas vid 10 kurstillfällen. Det viktiga är att vi under kursen vågar ta steget att utmana oss själva och ha roligt i en trygg grupp.

FÖRKUNSKAPSKRAV:
Du behöver inga förkunskaper, bara en vilja att pröva. Kanske har du spelat teater i skolan och vill ta upp den tråden igen? Eller gått en teaterkurs. Eller så behöver du öva på framträdande generellt och bli mer bekväm i din kropp. Detta är ett bra första steg.

KURSMATERIAL:
Kostnad för eventuellt kursmaterial kan tillkomma.

BRA ATT VETA:
Kursen är för vuxna, 18 år och uppåt. Är du under 18 och intresserad av att gå teater har vi barn- respektive ungdomsgrupper också.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Anmälan

  • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
  • Ledare: Thomas Häggström
  • Start: den 7 februari 2018
  • Dag och tid: Onsdag 18:00-20:30
  • Kurstimmar: 30
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 84731
  • Pris: 1395 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)