Tillbaka till Stränginstrument

Klassisk gitarr nybörjare

Att kunna spela gitarr kommer att ge dig många trevliga sociala stunder. Gitarren är så enkel att bära med sig och du kan förgylla tillvaron för många!
Till skillnad från akustisk gitarr så har den klassiska gitarren nylonsträngar, som ger ett helt annat ljud än stålsträngar.

INNEHÅLL OCH MÅL
I kursen lär man sig grunderna i gitarrspel, notlära, en och flerstämmiga låtar, ackord samt olika kompslag.

UPPLÄGG
1 kväll/vecka

FÖRKUNSKAPER
Inga, detta är en kurs för nybörjare

KURSLEDARE
Natalya Ivanova – musiker, artist och lärare.
Började spela vid tidig ålder. Under studieåren på musikskola samt musikgymnasiet väcktes intresset och kärleken till musiken. Detta ledde till att hon blev antagen till Musikhögskola i Petrozavodsk i Ryssland och efter 5 års studier hade hon magister examen i musik med balalajka som huvudinstrument. I Sverige fortsatte hon studier på Musikhögskolan i Piteå på master nivå. Hon har studerat balalajka med en underbar musiker, pedagog och artist Alexander Paperny som är bosatt i Hamburg och gitarrstudier med Jan Olof Ericsson (Piteå). Pianostudier har följt med under alla studieåren.
Latinamerikanskt, lätta jazzstycken, barock samt J.S.Bach på gitarr samt folkmusik favoriter på balalajka är det som oftast ingår i hennes repertoire.
Natalya uppträder och frilansar både som soloartist samt med andra. Bland annat i kombination med flöjt och gitarr, i duett med piano och dragspel. Mera info hittar du på www.balalajka.org.


KURSMATERIAL
Noter används och erhålles av ledaren.

BRA ATT VETA
Du använder din egen gitarr.
Kaffe ingår!
Startdatum är preliminärt, invänta alltid kallelse från oss.
Vill du ha fakturan via mail?, ange detta vid anmälan.
Medborgarskolan har inga förhyrda p-platser vid lokalen, parkerar man på de som finns riskerar man böter, även kvällstid.

Anmälan

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare