Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring A - Grundkurs

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Kontering, moms, löpande bokföring. Hur fungerar det? Kanske har du precis startat eget företag, har ett kassörsuppdrag eller är allmänt intresserad och nyfiken. Här är kursen för dig som vill lära dig bokföring från början.

Innehåll
I kursen ingår grundläggande bokföringskunskaper. Du lär dig bland annat att kontera och hantera moms.

Upplägg
Kursen är i huvudsak praktiskt inriktad med tillämpad teori i övningsbok och i bokföringsprogrammet Visma Administration 500.

Förkunskaper
Grundläggande data kunskaper erfordras.

Kursledare
Kursledaren är verksam som ekonomichef och har mångårig erfarenhet av undervisning.
Alla våra kursledare genomgår också Medborgarskolans interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Du köper själv din kurslitteratur. I kursen används böckerna: Bokföring från början och Bokföring från början - Lösningar av Rolf Johansson, Claes Ridderström och Caroline Östgren. ISBN 9789147113231 och ISBN 9789147113224. Upplaga 15 från 2017. Samma böcker används även till fortsättningskursen, Bokföring B - fortsättning inklusive grundläggande bokslut.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Kursen Bokföring B, kursen Bokföring C.

Bra att veta
Möjlighet att beställa ett kursintyg finns om du genomfört minst 75 procent av kursen. Intyget kostar 50 kr i administrationsavgift.

I kurstiden ingår 15 minuter paus. I vår datasal finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan