Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring C - Upprätta bokslut och årsredovisning aktiebolag

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Denna kurs går ett steg vidare med bokslutsarbetet. Här upprättar vi ett regelrätt bokslut och årsredovisning redo att överlämnas till revisor för revision. Kursen är mycket praktiskt inriktad, dvs du lär dig konkret hur du gör. Teori och gällande lagstiftning går endast översiktligt igenom.
Vi kommer att arbeta i Visma Administration och Visma bokslut.


Innehåll
I kursen ingår.
- Bokslutsplanering
- Lager, Periodiseringar, Avskrivningar
- Import till bokslutsprogram
- Bokslutsbilagor
- Årsredovisning och årsstämma

Upplägg
Kursen är i huvudsak praktiskt inriktad med tillämpad teori i bokslutsprogrammet Visma Bokslut.

Förkunskaper
Kursen passar för dig som genomfört Bokföring A och Bokföring B. Den lämpar sig också väl för yrkesverksamma som vill lära sig upprätta komplett bokslut.

Kursledare
Kursledaren är verksam som ekonomichef och har mångårig erfarenhet av undervisning.
Alla våra kursledare genomgår också Medborgarskolans interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Möjlighet att beställa ett kursintyg finns om du genomfört minst 75 procent av kursen. Intyget kostar 50 kr i administrationsavgift.

I kurstiden ingår 15 minuter paus. I datasalen finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan