Tillbaka till Personlig utveckling

Självförsvar för kvinnor

Att börja en kurs i självförsvar är ett första steg på vägen för att lära känna sig själv och värdera det egna förhållningsättet från en annan synvinkel, mer fokuserad, starkare och uppmärksam i hotfulla situationer. För att träna och lära att försvara dig själv och dina närmsta behöver du inte bli någon fighter eller superhjälte, det är du redan. Du behöver bara hitta vilken som är just din styrka, och vi kommer att hitta den tillsammans!

Innehåll
Många angrepp som sker utförs i trånga utrymmen. Under kursens gång kommer du att lära dig att försvara dig och reagera snabbt och effektivt mot angrepp från olika håll, och att förhålla dig till det utrymme du befinner dig i.

Upplägg
Vi arbetar med att använda vardagsobjekt som t ex nycklar, paraply, skor eller en bok som objekt att försvara sig med.

Vi använder även olika tekniker från judo, aikido, och brottning och går igenom hur stressen påverkar dig, vad som händer med dig psykiskt och fysiskt i olika stressnivåer och situationer.

Du kommer att få lära dig när du får försvara dig enligt lag, nödvärnsrätt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Denna kurs leds av Massimo som tog svart bälte i judo 1998 och har lång erfarenhet av att arbeta med skolor och budoklubbar. Efter år av hård träning har han uppnått 3:e Dan och är certifierad tränare inom Fijilkam, italienska budoförbundet. Massimo är certifierad instruktör i självförsvar inom M.G.A metoden (Global Method of Self Defense) för Fijlkam som håller kurser för Polizia, Carabinieri och fångvårdsanstaler i Italien.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kursledaren är engelsktalande, men det krävs inga större kunskaper i engelska för att delta på kursen.

Klä dig bekvämt, gärna i träningskläder och ta med vattenflaska.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Göteborg, Haga Östergata 12, GÖTEBORG (Karta)
  • Ledare: Massimo Bonasorte
  • Start: den 21 februari 2018
  • Dag och tid: Onsdag 16:30-18:00
  • Kurstimmar: 8
  • Tillfällen: 4
  • Kursnummer: 25316
  • Pris: 695 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Göteborg GÖTEBORG

Haga Östergata 12, 41301 GÖTEBORG
Telefon: 031-755 14 00

Medborgarskolan Göteborg
Haga Östergata 12
41301 GÖTEBORG

031-755 14 00
goteborg@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Göteborg