Tillbaka till Afrikansk dans

Djembe trummor - varannan fredag

  • Få inblick i den afrikanska danskulturen
  • Dansa till härliga rytmer från afrikanska trummor
  • Få energi, styrka och en skön känsla

Släpp loss med djembetrummor under 4 fredagar i höst!

Innehåll
Kursen baseras på den moderna västafrikanska djembetraditionen. Vi lär oss handsättning, spelteknik och grundslagen. Vi spelar olika rytmer i olika kombinationer.
Ledare M'bady spelar doundoun och ledare Oumar spelar djembe. Ni som deltar spelar djembetrummor.

Upplägg
Kursen erbjuds varannan fredag med start den 6 oktober. 18.00 - 19.00. Totalt 4 sammankomster.

Förkunskaper
Denna danskurs riktar sig både till dig som är nybörjare samt dig som trummat förr.

Kursledare
M'bady Mansaré är professionell dansare och musiker från Guinea i Västafrika. Han kommer från en familj av dansare och musiker och började uppträda redan vid 5 års ålder i dans och akrobatik. M'bady har undervisat i 16 år i Guinea, Senegal och Sverige. Han tycker att tålamod och positiv energi är viktigt när han undervisar och vill att alla elever ska känna sig glada och nöjda.

Oumar är född och uppvuxen i Ziguinchor, Casamance (södra Senegal) och utbildad i afrikanskt slagverk (djembe och doundoun) vid Fôret Sacrée i Ziguinchor. Han har bott i Uppsala sedan 2010 och har i egen regi anordnat flera trumkurser (både workshops och längre kurser) samt danskurser.


Bra att veta
Skriv i meddelande fältet om du har en egen djembetrumma du kan ta med.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor