Tillbaka till Förarintyg båt

Förarintyg- Säkerhet på sjön

  • Grunderna i navigation
  • De vanligaste sjövägsreglerna
  • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

Förarintyget är det första steget i det du behöver känna till för en säker och rolig båtfärd inomskärs och i skyddade vatten. Du vet väl att Förarintyg ger lägre försäkringspremie hos vissa försäkringsbolag?

Innehåll och mål
Kursen innehåller grunderna i navigation, de vanligaste sjövägsreglerna, säkerhet till sjöss, sjöväder, sjömanskap, tips om lämplig utrustning ombord, läsa sjökort och lägga ut kurser mm. Begreppen är många att hålla reda på, men allt blir enkelt att förstå med hjälp av en erfaren ledare. Vi varvar teori med övningar och sjökortsarbete. Innehållet omfattar det du behöver för att kunna klara förarintyget. Efter avslutad kurs anordnas examination.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 11 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta i förarintygskursen. Minimiålder för examination är 12 år.

Kursledare
Tommy Eriksson har varit kursledare för Medborgarskolans sjölivskurser under flera år och är mycket uppskattad av tidigare deltagare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Till första sammankomsten tar du med dig följande material:
Kursbok "Fritidsskepparen" OBS ny bok, röd, Passare M91, Övningssjökort förare ost 616, linjal 40 cm samt transportör. Kursmaterialet finns bland annat att köpa hos http://www.nautiska.se

Du kan skriva i mailet att du ska ha "Paket A + WEN9040" = linjal 40 cm.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har lång erfarenhet av att utbilda sjöfolk. Du vet väl att vi också har kurser i VHF Båtradio och Kustskeppare, som är en direkt fortsättning på Förarintyget?

Bra att veta
Avgift för examination 450 kronor tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer