Tillbaka till Fotografi och film

Digitalfoto systemkamera, grundkurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Att fotografera är att uttrycka sig visuellt, att förmedla sådant som text och tal inte förmår. Att fotografera är också ett sätt att minnas och bevara händelser och upplevelser, oftast sådant som får större betydelse med åren t ex familjefoton.

Innehåll
Det här är en nybörjarkurs i fotografering med digital systemkamera. Den vänder sig till dig som har egen kamera och idag kanske mest använder automatikläget? Vi går igenom vad de olika inställningarna betyder, hur och när man skall använda dessa.
Vi går också igenom vad man bör tänka på för att ta bättre bilder. Då detta är en grundkurs med fokus på att hantera kameran, nuddar vi bara vid ämnet digital bildredigering.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor.
OBS! Uppehåll vecka 8-9.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i digitalfoto krävs.

Kursledare
Per-Erik Jäderberg växte upp med en far som var fotograf - detta gjorde att intresset för foto och bildkonst började i tidig ålder. Har arbetat som frilansfotograf sedan 1984 och har stor erfarenhet av alla olika typer av fotouppdrag.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med egen kamera. Visst kursmaterial ingår.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Tips på vidareutveckling
Efter den här kursen kan du anmäla dig till Medborgarskolans kurs Digitalfoto systemkamera fortsättning.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer