Tillbaka till Fotografi och film

Digitalfoto, systemkamera fortsättning - termin 2

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Att fotografera är att uttrycka sig visuellt, att förmedla sådant som text och tal inte förmår. Att fotografera är också ett sätt att minnas och bevara händelser och upplevelser, oftast sådant som får större betydelse med åren t ex familjefoton.

Innehåll
Det här är en fortsättningskurs i fotografering med digital systemkamera, där vi lägger fokus på praktisk fotografering och arbetar i högt tempo. Vi försöker att efterlikna hur reklam-, press-, och industrifotograferna kan få sina uppdrag och hur vi löser dem med den utrustning vi har själva.
Vi kommer att arbeta med bl.a. reportagearbeten då vi går ut och fotograferar det som händer runt om i centrum. Efter varje uppdrag går vi tillsammans igenom bilderna.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor.

Förkunskaper
Du bör ha gått en grundkurs eller ha motsvarande kunskaper i fotografering med digital systemkamera.

Kursledare
Per-Erik Jäderberg växte upp med en far som var fotograf - detta gjorde att intresset för foto och bildkonst började i tidig ålder. Har arbetat som frilansfotograf sedan 1984 och har stor erfarenhet av alla olika typer av fotouppdrag.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling stor erfarenhet av alla olika typer av fotouppdrag.

Kursmaterial
Ta med kamera, stativ, alla objektiv och instruktionsboken till din kamera. Ta även med egen laptop.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer