Tillbaka till Skrivarcirkel

Skrivlust – utveckla ditt kreativa skrivande!

Släpp loss din skrivlust! Lämna osäkerheten hemma och utmana dig själv att sätta tankarna på pränt. Hänge dig åt ordbruk och bokstavsskötsel och prova skriva i olika stilar. Det här är kursen för dig som har svårt att komma igång, men gärna vill skriva. Alla har något att berätta - lär dig skriva!

Du behöver inte ha gått någon tidigare skrivkurs.


Innehåll
Du får prova på att skriva i olika stilar. Genom diverse skrivövningar utvecklar du ditt skrivande. Vi experimenterar med olika stilar och strukturer för att bygga scener och hela historier. Kursledaren ger dig tips om hur du kommer igång och hur du fångar läsaren. Tillsammans lär vi oss att ge – och få – konstruktiv kritik i samband med att vi diskuterar varandras texter. Här får du skriva och berätta av hjärtats lust. Ingenting är rätt eller fel - låt fantasin flöda!

Upplägg
Kursen går en gång varje vecka med fem sammankomster, samma dag och tid. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Skrivövningarna sker både under lektionerna och mellan sammankomsterna. Möjlighet finns att skicka in dina texter till kursledaren för feedback.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Kursledare
Adam Sjöborg arbetar som frilansande journalist samt som SFI-lärare. Kurser i kreativt skrivande har han hållit sedan 2015 och han har själv studerat kreativt skrivande vid flera skolor. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig din bärbara dator och laddare. Om du föredrar att skriva på papper, ta med dig block, penna och suddgummi. Vi kommer att arbeta med ledarens egna framtagna material och övningar.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Detta är en skrivarkurs som hjälper dig att utvecklas och komma vidare i ditt skrivande. Med hjälp av skrivövningar som hjälper dig att komma loss i ditt skrivande fångar vi tillsammans njutningen i att skriva.

I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan