Tillbaka till Klädsömnad - klädvård

Klädsömnad - nybörjare

Damma av dina sömnadskunskaper sen skoltiden och sätt fart på din kreativitet. Sy egna kläder som passar din kroppstyp och stil. Du väljer själv färg, snitt och passande mönster, bara fantasin sätter gränserna. Du är designern!

Innehåll
I denna kurs fördjupar du dina kunskaper i klädsömnad. Kursledaren varvar teorigenomgångar i grupp med individuell vägledning utifrån ditt valda projekt. Du lär dig nya tekniker och syr efter mer avancerade mönster. Du får arbeta praktiskt med ditt valda projekt och får vägledning av ledaren när du stöter på ett hinder eller behöver inspiration för att komma vidare i din sömnad.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst. OBS! Kursuppehåll v. 9 (170227). Det tillfället tar vi istället igen 170320 - kursen skjuts alltså framåt en vecka.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare
Evelina Berlin. Evelina är otroligt intresserad av klädsömnad och efter tre år på sömnadsprogrammet på gymnasiet arbetar hon som sömmerska och har varit kostymchef för ett storspex. Hon hjälper dig med det du behöver för att kunna skapa ditt eget plagg, designat av dig själv. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Detta bör du ha med dig till kursen:
· Ett mönster anpassat efter dina tidigare kunskaper inom sömnad.
· Det tyg du önskar använda.
· Papper.
· Blyertspenna.
· Tråd.
· Knappnålar.
· Synålar.
· Måttband.
· Tygsax.
· Sprättare.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
När du väljer tyg, tänk på att inte välja ett trikåtyg då det är ett svårarbetat tyg. Mönster i olika svårighetsgrader, köper du i tygaffären, var noga med att inte köpa för avancerat mönster.
Symaskiner och overlock finns i lektionssalen. I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan