Tillbaka till Måleri

Akvarell/Akryl - dagkurs

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens eller akrylens särart. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papprets yta. Inget kan skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg som dina egna målningar.

Innehåll
Genom praktiska och enkla målningsövningar upptäcker vi konstnären i var och en av oss. Det är inte avbildning som är det väsentliga. Alla har sitt eget personliga uttryckssätt.
Du kan välja att använda akvarell eller akryl.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst. Vi kommer att gå igenom olika tekniker, komposition och färgblandningar bland annat. Kursen syftar till att upptäcka skönheten i våra dagliga liv.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Christina Landemalm har mångårig erfarenhet av akvarell och akrylmålning. Hon är utbildad i akvarell för Paivi Tiura vid Trilogy Instituto i Sao Paulo, Brasilien. För närvarande målar hon mest i akryl. Christina började måla för det hälsobefrämjande egenskaper målning har på människan. Hon har varit med på en hel del utställningar under åren.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du väljer själv om du vill ta med dig material till akryl eller akvarell.
· Akvarellblock/papper av bra kvalitet ca 300 gram.
· En mjuk och en hård blyertspenna.
· Mjukt suddgummi.
· Bred enkel målarpensel (även kallad moddlare).
· Akvarellpenslar av olika tjocklek.
· Akvarellfärger av god kvalitet minst grundfärgerna röd, gul och blå.
. Akrylpensel (stl 12).
. Målarduk till akryl.
. Ett par glasburkar eller större plastmuggar.
. Hushållspapper och kladdpapper.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor