Tillbaka till Matlagningskurser

Afternoon Tea: Valentines Day

Lyxa till i februarimörkret med ett klassiskt Afternoon Tea med Valentines Day-tema. En söndagseftermiddag ägnar vi oss åt att göra allt som tillhör Afternoon Tea enligt britterna med Alla Hjärtans Dag-tema. Passa på att bjud med din käresta eller förbered dina kunskaper för att kunna överraska din dejt den 14 februari.

Innehåll
Shan går igenom alla delar för att göra och servera ett klassiskt Afternoon Tea. Vi avslutar med att tillsammans dricka Afternoon Tea. Vi bakar scones och tre olika klassiska snittar, med olika pålägg som serveras med klassiskt engelskt te, givetvis med kärlekn som tema. Kursen är inte laktos och glutenfri.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till att duka av och diska

Förkunskaper
Grundläggande kökskunskaper krävs.

Kursmaterial
Kursmaterial och recept ingår i kurspriset.

Kursledare
Shân James Lindström är uppvuxen i England och i Wales och har engelska som modersmål. Hon har studerat vid Exeter College, Oxford, England och vid The University of Edinburgh, Scotland. Hon har en magisterexamen i engelska med inriktning engelsk litteratur. Som vuxen har hon arbetat som professionell språkkonsult i både Storbritannien och i Sverige. Shân har en gymnasielärarexamen från Örebro universitet. Hon har haft kurser i engelska hos Medborgarskolan i Örebro sedan 2009. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Vidareutveckling
Shan har många andra kurser hos oss, särskilt inom språk. Vi har ett stort utbud av matlagningskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Meddela allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor