Tillbaka till Bild- och formkonst

Teckning - senior

Grundkurs i teckning 55+

Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

Kursen är för dig som oavsett kunskapsnivå, ska få ut så mycket lärdom som möjligt. Du ska känna dig inspirerad och motiverad att gå vidare i ditt tecknande. Du tecknar egna motiv och kan få individuell handledning om du "fastnar". Vi skapar vår kurs enligt deltagarnas önskemål.
Att teckna tillsammans ger både glädje och inspiration.

INNEHÅLL
Vi tecknar i blyerts och lär oss grunder. Valörer i stilleben, syftning. perspektivlära och skugglära.

UPPLÄGG
Vi lägger stor vikt på individuell handledning. Vi varvar tekniska övningar med kreativa och fria övningar. Du lär dig grunden för teckning och får inspiration till att utforska olika uttryckssätt.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar för dig som vill lära dig grunderna eller vill vidareutveckla ditt skapande i teckning..

KURSMATERIAL
Blyertspennor i nr 2B-6B, vit radergummi, ritblock, skissblock, linjal.

KURSLEDARE
Hans TB Hansson

Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andra typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.
Invänta alltid din kallelse till kursen! Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor