Tigrinja för nybörjare -Nyhet!

Vill du utveckla dina befintliga språkkunskaper i tigrinja eller förbereda dig inför en resa till Eritrea? Vill du lära dig kommunicera och lära dig språket från grunden? Var med och ta del av det unika språket tigrinja!

Tigrinja är huvudspråket i det lilla landet Eritrea som ligger i Östafrika vid Röda havet. Landet har mer än 5 miljoner invånare och varje år turistar människor från olika delar i världen här. Tigrinja är ett språk som har växt allt mer de senaste åren och talas förutom i Eritrea även i flera andra länder.

Innehåll
Tigrinja för nybörjare vänder sig till dig som aldrig har läst språket tidigare, vill utveckla det lilla du redan kan eller är nyfiken på att utveckla dina språkkunskaper med ytterligare ett nytt språk. Denna kurs är till för alla som är intresserade av språket Tigrinja oavsett ålder eller tidigare bakgrund. I kursen tränar vi på att prata, lyssna, läsa och skriva. Vi samtalar såväl som tar del av den fantastiska Eritreanska kulturen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Redan från början tränar vi på att muntligt använda vardagsspråk så mycket som möjligt. Du kommer även att få grundläggande kunskaper i hör- och läsförståelse, skrift och grammatik samt en bra start på ditt ordförråd. Du kommer även få en inblick i landets traditioner och kultur.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Vår kursledare Aster Selemun är en glad samt passionerad ledare som älskar att lära ut. Tack vare sina ambitiösa föräldrar samt sitt stora intresse för språket så behärskar hon det idag till fullo. Aster är även utbildad tolk. Hon är väldigt pedagogisk och är ständigt i behov av att utveckla sina språkkunskaper. För Aster är det viktigt att inte endast dela med sig av språket utan även kulturen.

Kursmaterial
Kursledaren arbetar med eget material så ingen kurslitteratur behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala din kursavgift? Uppge i meddelanderutan när du gör din beställning att du önskar delbetalning.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor