Tillbaka till Matlagningskurser

Mat från Riviera dei Fiori i italienska Ligurien

Vi lagar en välsmakande meny från Riviera dei Fiori i italienska Ligurien. Många härliga ingredienser gör goda rätter som passar fint när familj eller vänner samlas en söndag.

Innehåll
Det blir en söndag med klassiska rätter från Riviera di Ponente. Med zucchiniblommor, saltad Baccalà, och vongole! Vi förser oss med vad som finns i saluhallen!
De olika recepten är baserade på råvaror och pasta som fungerar fint ihop smakmässigt även för fisk/skaldjur och grönsaker.

Upplägg
Kursen en söndag. Deltagarna arbetar tillsammans i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Vi avslutar med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Monica Ferrucci från företaget Dörren till Italien växte upp i Milano. Med pappa från Neapel och mamma från Brescia. Hon undervisar i italienska och matlagning, arbetar i restaurangbranschen samt översätter och tolkar. Hennes kurser är fokuserade på italiensk husmanskost från olika regioner och på den hälsosamma medelhavskosten. Monica säger att enkla recept med genuina råvaror av högsta kvalitét är hemligheten bakom det italienska köket.



Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Monica leder flera. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser