Tillbaka till Teckning

Kalligrafi

Lär dig texta vackert med kalligrafi. Handskrivna texter förmedlar en känsla av stil, charm och att du bryr dig om den du skriver till!

Innehåll
Vi lär oss att texta vackra gratulationskort, tackkort, öppningsskyltar och annat. Vi går igenom olika passande stilar & grundläggande tekniker.

Upplägg
Vi träffas en helg, 10.00 - 14.00 både lördag & söndag med paus för lunch 30 minuter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Margareta Haglund har länge varit kursledare på Medborgarskolan & har flera strängar på sin lyra. Hon inspirerar sina deltagare & uppskattar mötet mellan människor.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av deltagarna.
Medtag: Kalligrafipenna med stift o patroner (gärna Brause) finns på Art shop, Idé & Hobby eller bokhandeln samt även övningspenna kalligrafi penna 3.5 (filtpenna), träningspapper (vanligt skrivpapper). Medtag matsäck för kortare lunchuppehåll.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av olika hantverkskurser & Margareta har även en spännande kurs i Kurbitsmålning, en målarstil från Dalarna.

Bra att veta
Medtag liten matsäck för kort lunchuppehåll, micro & kyl finns samt kaffeautomat 5:-/koppen.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan