Tillbaka till Dans

Pyttebalett nyb/fort 4-6 år

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Pytte balett är danslek för de minsta med lekar och övningar som har dans pedagogik som grund.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen är en förberedelse för att sedan fortsätta i klassisk balett kurs. Baletten är den dansteknik som ligger till grund för nästan all konstnärlig dans.

UPPLÄGG
Vi tränar på samarbete, disciplin på ett lustfyllt sätt . samarbetsövningar och att finna glädjen i den konstnärliga dansen tillsammans med andra.
Alla lekar och övningar har en pedagogisk grundtanke.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper, eller har dansat pyttebalett en termin.

KURSLEDARE
Amira Perez-Linan

Amira har varit dansare i över 10 år. Hon har stor erfarenhet av balett, jazz, modern dans och aerial hoop. Ursprungligen kommer hon från Mexico där hon har lärt ut dans till såväl vuxna som barn. Hon har även dansat i Australien. Amira anser att dans är ett utmärkt sätt att lära känna sin kropp samt att uttrycka sig själv. Hon är passionerad och tycker om att hjälpa sina elever att utveckla sin dans och på så vis få dem att växa i både självförtroende och sin passion för dans.


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledar utvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Valfri klädsel.

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.
På sportlov är det undervisning för denna klass men påh påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.
Vårterminen är 14 danstillfällen varav de två sista är genrep och föreställning på Jönköpings teater . Dansuppvisningen är den 5/6 2018 , tre föreställningar. Biljetter köper ni på www. jkpg.com
Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!


Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan