Tillbaka till Dans

Jazz 25 +

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Jazzdansen har sina rötter i afrikansk dans och är också grunden för dagens showdans.

INNEHÅLL OCH MÅL
Jazzdans är en blandning av olika musikstilar och kan dansas till allt från långsam soul till den senaste trendmusiken, Den används ofta i musikvideos och musikaler.
Tekniken bygger på rytmkänsla, smidighet, koordinationsförmåga och balans.

FÖRKUNSKAPER
Alla över 25 år är välkomna!
Dansvana av t.ex. jazz ,modern eller balett är en fördel.

KURSLEDARE
Maria Ljung.
Maria har dansat på Medborgarskolan sedan hon var väldigt liten. Hon har varit en av deltagarna i Medborgarskolans Repertoargrupp Impuls i flertal terminer, efter estetisk linje flyttade hon till Stockholm för Balettakademien och senare Danscenter, nu gläds vi åt att ha Maria tillbaka hos oss som ledare !

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Bekväma och lediga kläder som går bra att dansa i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympa skor (inomhusskor).
Vår terminen är 14 tillfällen och om ledaren väljer att klassen ska vara med på uppvisning på Jönköpings Teater då är de sista två klasserna genrep 4/5 och föreställning på Jönköpings Teater den 5/5. Biljettförsäljning sker via www.jkpg.com Om klassen inte är med så sker undervisning som vanligt på Medborgarskolan.

På sportlov och påsklov är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!

Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring