Tillbaka till Kombinerat förar- och kustskepparintyg

Förarintyg för båt och kustskepparintyg - kombinerad kurs

Kursen för dig som har praktisk färdighet till sjöss, men saknar Förarintyg eller har ett gammalt sådant.
För att du ska kunna färdas säkert inomskärs fordras både teoretiska och praktiska kunskaper i navigation, sjömanskap, sjösäkerhet, sjövett och miljövård. Lär dig vad som behövs för att få Förarintyget. Kustskepparintyget är sedan en påbyggnad på Förarintyget. Du får lära dig om lanternor, fyrar, kompass, bestickföring, miljö m m.

Kustskepparintyget ger dig behörighet att framföra fritidsskepp (12x4m). För att få ta Kustskepparintyget måste du ha avlagt Förarintyget.

Utbildningstakten är hög och du får lägga ner en hel del tid på hemarbete. Vi läser snabbt in Förarintyg och fortsätter sedan med Kustskepparintyg. Tillhörande praktikpass anordnas i kursen, på M/S Pricken som utgår från Askersund, eftersom detta är en förutsättning för att kunna ta Kustskepparintyget. Prov för Förar- och Kustskepparintyg anordnas vid ett par tillfällen, för förarintyget i mitten av kursen och för kustskeppare efter avslutad kurs.

UPPLÄGG
Vi träffas tolv tisdagkvällar inklusive två provtillfällen. I kursen anordnas även praktikpass på båt i Vättern. Detta tillfälle går utanför kurstillfällena och brukar ligga en lördag eller söndag. Planeras i samråd med ledaren.
Ingen kurs i påsk.

LEDARE:
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPER
Minimiålder 15 år. Inga förkunskaper men du bör ha viss sjövana för att tillgodogöra dig kursen då studietakten är hög och egna studier hemma är nödvändiga.

KURSMATERIALET
Meddelas i kallelsen inför kursen, inhandlas av dig själv och tas med till första kurstillfället.
Kostnad för kursmaterial (ca 700 kr), examination (två examinationstillfällen om vardera 450 kr) och eventuell praktiktur (450 kr) tillkommer, i praktiken ingår fika.
Du får din stämpel på förarbevis i en blå intygsbok från Nämnden för båtlivsutbildning och detta häfte kostar 50 kr. I detta häfte får du sedan fler intyg om du går vidare med kustskepparen.

BRA ATT VETA
Du kan även läsa förarintyg som helgkurs hos oss om det är ett alternativ för dig.

Fr o m 1/1 2017 följer vi de nya reglerna från Nämnden för båtlivsutbildningar kring vad som ska ingå i förar- och kustskepparexamen. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.
Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

RABATTER
Du som är medlem i båtklubb/segelsällskap får 10% rabatt på kursavgiften hos oss; uppge vilken båtklubb/segelsällskap du tillhör samt medlemsnummer vid anmälan.
Har du båten försäkrad hos Svenska Sjö erbjuds du 20% rabatt på försäkringen hos dem när du har tagit förarintyget genom oss.

KALLELSE/FAKTURA
Kallelse med faktura på kursavgiften kommer ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kurser, ange detta vid anmälan.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Nyckelord kustskepparexamen, förarintyg, kustskeppare, båtkurs, förarbevis

Anmälan

  • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
  • Ledare: Sven Johanson
  • Start: den 6 februari 2018
  • Dag och tid: Tisdag 18:00-21:00
  • Kurstimmar: 48
  • Tillfällen: 12
  • Kursnummer: 84870
  • Pris: 3995 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring