Tillbaka till Gitarr och elbas

Akustisk gitarr för ungdom/vuxen -fortsättning

Pop, rock eller blues, oavsett musikgenre har gitarren sin givna plats. Det är ett instrument som passar alla åldrar. Gå från ”En Ball Groda Dansar Aldrig Ensam ” till riff, skalor och improvisation. Fortsätt utveckla ditt gitarrspel!

Innehåll
Denna kurs vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av gitarrspel. Du kommer bland annat lära dig:

• Ackord
• Skalor
• Melodispel
• Olika kompstilar
• Enklare noter

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Vi gör uppehåll för skollov och eventuella röda dagar. Kursen omfattar 1x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du har gått en nybörjarkurs i gitarr eller har motsvarande kunskaper.

Kursledare
Anders har under flera år lett kurser i gitarr och fiol. Han spelar även en hel del i band och orkestrar, bland annat i Kungliga akademiska kapellet.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen använder vi oss av boken Gitarr.nu del 1 av Norén, Johansson och Eriksson med ISBN 9789185575961. Boken finns att beställa på Bokus.com och Adlibris.com. Ta med egen gitarr.

Bra att veta
· Vi gör uppehåll för skollov och eventuella röda dagar.
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
· I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!