Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silverlera - Armband med läderrem

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Lär dig att göra armband av läder och dekorera med silver! Du får en introduktion i de tekniker som krävs för att arbeta med silverlera och med dina kunskaper kan du fortsätta att arbeta hemma. Dessutom kommer du att gå hem med ett unikt egentillverkat armband.

Innehåll
Under kursen får du:
- lära dig tekniker för att göra armband av läder
- göra dekorationer av silverlera att dekorera armbandet med
- tips från kursledaren på hur du kan fortsätta att utveckla ditt skapande hemma.

Upplägg
Kursen går en gång och omfattar 6 x 45 min. Kursledaren går igenom teknik och material individuellt och gemensamt i gruppen under kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Marie-Louise Holm är en PMC-cerifierad ledare och har utbildat sig i glasfusing, traditionellt silversmide och i PMC/Silverlera. PMC står för Precious Metal Clay. Marie-Louise driver sedan 2007 företaget Malollo Design. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgift utan tillkommer och betalas direkt till kursledare på plats. Kursmaterialet för den här kursen kostar 520 kr. I kursen arbetar ni med PMC- Precious Metal Clay som är en kombination av vatten, bindemedel och rent silver. Kombinationen av vatten och bindemedel gör att materialet påminner om lera.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Då kursen pågår under ett tillfälle kan det vara bra att ta med en lättare lunch. För att se exempel på vad du kan göra på denna kurs, gå till www.malollo.se och välj fliken ”Utbildning”. Hos oss kan du också gå kursen Silverlera steg 1. Där får du lära dig grundläggande tekniker för att kunna gå vidare till mer avancerade smycken.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer