Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silverlera - Glasinfattat hängsmycke

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Att kombinera glas och silver ger spännande möjligheter. Materialen är så olika att det behövs extra eftertanke. På den här kursen får du lära dig knepen.

Innehåll
I kursen arbetar vi med silverlera som är en kombination av vatten, bindemedel och rent silver. Kombinationen av vatten och bindemedel gör att materialet påminner om lera.
Under kursen får du lära dig:
. att arbeta med silverlera och glasinfattning.
. att göra två hängsmycken som du tar med dig efter avslutad kurs.
. tips från kursledaren på hur du kan fortsätta att utveckla dig hemma med bara några enkla verktyg.

Upplägg
Ledaren går igenom teknik och material gemensamt och individuellt i gruppen. När du kan tekniken finns det oändligt med variationer som du kan fortsätta utveckla hemma med bara några enkla verktyg. Att arbeta i silverlera är inte ansträngande och inte smutsigt. Det är lätt att förverkliga sina idéer. Kursen går under en helg (lördag och söndag samma vecka) och omfattar 6 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men det underlättar om du har gått till exempel Silverlera - Hängsmycke.

Kursledare
Vår ledare Marie-Louise Holm är en PMC-cerifierad ledare (PMC=Precious Metal Clay ) och har utbildat sig i glasfusing, traditionellt silversmide och i silverlera. Marie-Louise driver sedan 2007 företaget Malollo Design. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan tillkommer och betalas direkt till kursledaren på plats. Kursmaterialet för den här kursen kostar 1 085 kr. För den kostnaden får du även låna verktyg.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Ta gärna med en lättare lunch. För att se exempel på vad du kan göra på denna kurs gå till www.malollo.se och välj fliken ”Utbildning”.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan