Tillbaka till Silversmide och annan metallslöjd

Silverlera steg 1 - Hängsmycken & ring

  • Skapa dina egna verk från idé till verklighet
  • Utveckla din kreativitet
  • Arbeta med händerna

Skapa egna smycken av renaste silver! Vid kursens slut har du ett par färdiga smycken att ta med dig hem. Kunskaperna du får gör att du själv kan fortsätta vara kreativ med silverlera hemma.

Innehåll
Ledaren går igenom teknik och material gemensamt och individuellt i gruppen. När du kan tekniken finns det oändligt med variationer som du kan fortsätta utveckla hemma med bara några enkla verktyg. Att arbeta i silverlera är inte ansträngande och inte smutsigt. Det är lätt att förverkliga sina idéer.

Upplägg
I kursen arbetar vi med silverlera som är en kombination av vatten, bindemedel och rent silver. Kombinationen av vatten och bindemedel gör att materialet påminner om lera. Kursen går under en helg (lördag och söndag) och omfattar 6 x 45 min per sammankomst. Under kursen får du lära dig:
. att arbeta med silverlera (999FS; 99,9% rent silver).
. att göra ett eget hängsmycke och en ring i silverlera samt göra en steninfattning.
. tips från kursledaren på hur du kan fortsätta att utveckla dig hemma med bara några enkla verktyg.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Vår ledare Marie-Louise Holm är en PMC-cerifierad ledare (PMC=Precious Metal Clay ) och har utbildat sig i glasfusing, traditionellt silversmide och i silverlera. Marie-Louise driver sedan 2007 företaget Malollo Design. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgift utan tillkommer och betalas direkt till kursledaren på plats. Kursmaterialet för den här kursen kostar 1 520 kr. För den kostnaden får du även låna verktyg.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Ta gärna med en lättare lunch. För att se exempel på vad du kan göra på denna kurs, gå till www.malollo.se och välj fliken ”Utbildning”.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan