Tillbaka till Fotografi och film

Digitalfoto I helgkurs - Teknik och praktik systemkamera

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Har du en systemkamera och vill lära dig hur du gör för att ta de bästa bilderna? Här är fotokursen för dig som vill lämna det automatiska läget bakom dig och börja göra egna inställningar för att ta riktigt fina bilder!

Innehåll
Vi lär oss teorin bakom fotograferandet, hur olika inställningar påverkar den slutgiltiga bilden samt hur man skall ändra dessa i olika situationer.

Upplägg
Vi kommer att diskutera ljusets betydelse samt hur man gör bilder intressanta genom att tänka på bildkompositionen. Vi kommer också att ägna oss åt fotografering inomhus eller utomhus. Kursdagar lördag- söndag 10-11 mars 09.30-16:00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Marcus är en matematikintresserad fotoentusiast som för ca 15 år sedan ärvde en gammal manuell systemkamera och började fotografera "på riktigt". Mörkrumsarbetet kompletterades snart med en enklare digitalkamera och för ungefär 8 år sedan med en digital systemkamera. Marcus fotograferar helst människor i farten; sport, äventyr, hundar gärna i kombination med porträtt. Marcus har varit ledare för ett stort antal fotokurser på Medborgarskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Material ingår i kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Tag med din kamera och komplett manual.
I kurstiden ingår paus för lunch och fika. Kyl och micro finns att tillgå.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan