Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trädgård

Anlägga egen köksträdgård och odla egna köksväxter

Tänk dig att kunna dra upp härligt färska morötter sprängfyllda med vitaminer från eget land att bjuda familjen på eller den där färskpotatisen lagom till midsommar? Från jord till bord! På vår kurs planerar & bygger du upp en köksträdgård som du kan utnyttja året om.

Mål
Att lära dig anlägga en köksträdgård & vad du bör tänka på, men även vad som passar din trädgård. Vi skapar planering över din köksträdgård & vad som fungerar att odla. Du får tips på växelvis växtodling, jord, öppet köksland kontra byttor och baljor m.m. samt hur du skyddar dig mot objudna gäster i ditt land. Tillsammans stöttar vi varandra och ger nya förslag. Roligt, hållbart, gott och nyttigt.

Upplägg
Vi träffas 4 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma veckotid & dag.

Förkunskaper
Inga alls. En kurs för dig som kanske just blivit med trädgård eller som är mat- och trädgårdsintresserad.

Kursledare
Marita Asklöv är utbildad Trädgårdsmästare och driver Asklövs Trädgårdsdesign. Hon har lång erfarenhet och goda kunskaper att leda trädgårdskurser. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk. Vi jobbar varje kurstillfälle med vår planering på papper.
För frågor om kursen kan du kontakta kursledaren direkt, Marita Asklöv 019-28 05 14

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare