Tillbaka till Bild- och formkonst

Vedic art

I kursen Vedic art kommer du att bli inspirerad av de 17 konstprinciperna som bygger upp din lekfullhet i färg. Skapa bilder på ett kreativt sätt ur dig själv med lätthet och glädje på ett sätt du inte trodde var möjligt. Vedic Art är inte låst till någon specifik teknik utan du får prova olika.

Innehåll
Grundkursen i Vedic art syftar till att du som deltagare ska kunna hitta din glädje och ditt eget uttryck i måleriet. Vi arbetar med att släppa de begränsningar vi har i måleriet och att genom våra bilder se och bekräfta vårt inre glada barn. Som teoretisk grund får du ta del av de 17 principer som grundaren Curt Källman sammanställt. Dessa principer kan tillämpas i såväl måleriet som i livet. Vi arbetar med akrylfärg på duk eller papper.

Upplägg
Kursen går under tre helger (lördag och söndag - OBS! varannan vecka) och omfattar 6 x 45 min per sammankomst (paus för lunch och fika).

Kursledare
Vår kursledare heter Helena Brinck och hon utbildade sig till bildkonstnär på 80-talet. Hon har sedan dess utifrån livets möjligheter alternerat att arbeta som bildkonstnär med att ha bildkonsten som en aktiv hobby. Sedan 2011 har hon kombinerat sitt konstnärskap med att driva en konstnärshandel/ramverkstad tillsammans med sin man Lasse. 2006 kom hon för första gången i kontakt med Vedic art och 2007 utbildade hon sig till lärare i Vedic art. Hon har sedan dess haft Vedic art kurser i Nora, Örebro och nu i Västerås. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper
Kursen vänder sig både till dig som aldrig målat men är sugen på att komma igång och till dig som är driven i ditt måleri men som vill lätta på kontrollen och bli lite friare.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Material du kommer att behöva är ritblock, mjuk blyertspenna eller kritor, akrylfärg av bra kvalité (färger du tycker om), målarduk gärna på rulle samt maskeringstejp, en dukpannå eller uppspänd duk, en bred pensel, svamp eller trasa. Vill du ha hjälp med materialet finns vår ledare tillgänglig på konstnärsaffären Art shop, Stora gatan 38. Du är välkommen dit innan kursstart.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Kursen går helgen 180120-180121, helgen 180203-180204 samt helgen 180217-180218 samma tid.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Västerås, Vasagatan 59, VÄSTERÅS (Karta)
  • Ledare: Helena Brinck
  • Start: den 20 januari 2018
  • Dag och tid: Lördag, söndag 10:00-15:15
  • Kurstimmar: 36
  • Tillfällen: 6
  • Kursnummer: 38839
  • Pris: 2995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Västerås VÄSTERÅS

Vasagatan 59, 72218 VÄSTERÅS
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Västmanland
Vasagatan 59
722 18 Västerås

010-1575200
vasteras@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Västerås

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!