Tillbaka till Bild- och formkonst

Färglära - Nivå 4

Är du intresserad av att lära dig mer kring färglära? Här vill vi inspirera dig med en kurs som vänder sig till dig som arbetar med konst och bild eller till dig som är hobbymålare. Kursen är en av fyra fristående kurser som tar upp tar upp grundläggande färgblandning, ljuset och gråskalan, färgmättad, färgers olika egenskaper, färgsimulering och gränskontraster med mera.

Innehåll
I denna den fjärde kursen lär vi oss simultankontrast och gränskontrast. Hur tolkar vi att färger påverkar varandra och hur kan vi ”lura” betraktarens öga.

Upplägg
Kursen går en gång och omfattar 3 x 45 min. Kursen är en del av fyra fristående kurser i färglära. OBS . Det är fyra separata kurstillfällen med stegrande svårighetsgrad. Om du är nybörjare är första kursen bäst för dig.

Kursledare
Vår kursledare heter Helena Brinck och hon utbildade sig till bildkonstnär på 80-talet. Hon har sedan dess utifrån livets möjligheter alternerat att arbeta som bildkonstnär med att ha bildkonsten som en aktiv hobby. Sedan 2011 har hon kombinerat sitt konstnärskap med att driva en konstnärshandel/ramverkstad tillsammans med sin man. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som arbetar med konst och bild eller till dig som är hobbymålare.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Material som kommer att behövas är grundfärgerna gult, rött, blått samt vitt av bra konstnärskvalité. Kraftigt vitt ritpapper för färgkartorna, färgkopp eller papptallrik för färgblandning, pensel, passare, penna och anteckningsblock. Vill du ha hjälp med materialet finns vår ledare tillgänglig på konstnärsaffären Art shop, Stora gatan 38. Du är välkommen dit innan kursstart.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan