Tillbaka till Träslöjd

Träslöjd och Renovering

Lär dig använda verktyg på rätt sätt och lär känna olika material. Bra material, god teknik och noggrannhet ger ett vackert arbete. En bra kurs även för dig som vill renovera eller göra om mindre möbler och småsaker.

Innehåll
Du väljer själv, individuellt vad du vill arbeta med på kursen. Kanske vill du renovera en gammal stol? Eller bygga en helt ny hylla? Möjligheterna är oändliga.
Vid första tillfället får ni arbeta fram en smörkniv medan ni kan diskutera vad ni vill fortsätta med.

Upplägg
Vi träffas 3 x 45 minuter under 8 veckor.
Samma dag & tid. Ev. kommer startdatum förändras.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Ledare Vakant från Föreningen Hantverket som deltagarna får möjlighet att lära känna.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material köps av deltagarna & tas med till kursen, därmed kan priset variera beroende på vad du väljer att göra.
Verktyg finns i lokalen & vid första tillfället får du en överblick vad som just DU kommer att behöva till kursen.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag en bra idé samt eget material.
Oömma kläder rekommenderas.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor