Tillbaka till Glashantverk

Fusing: Ugnsformat glas - Nybörjare och Fortsättning

Fusing: Ugnsformat glas är en teknik där man använder oblåst eller ugnsformat glas. Ordet "fuse" betyder sammansmälta och glas är ett fascinerande material att arbeta med. Tillsammans skapar vi egendesignade & uttrycksfulla konstverk.

Innehåll
Genom att lägga olika glasbitar i olika mönster och lager och sedan smälta samman dessa i speciell ugn skapar vi egendesignade skålar, fat, vaser, smycken eller ljuslyktor i olika färger.
Vi lär oss skära, slipa och forma glaset.
Du väljer själv vad du vill skapa under kursen med vägledning av kursledaren.

Upplägg
Kursen pågår under 7 tillfällen, 3 x 45 minuter.
Avhämtning av det färdiga glaset sker ca 2 veckor efter avslutad kurs.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Solweig Thorsell har en mångårig erfarenhet som kursledare på Medborgarskolan, men även pedagogisk bakgrund från sitt arbetsliv. Hon har en gedigen bakgrund inom hantverket.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer som faktureras deltagarna i efterhand.
Floatglas (genomskinligt) 30:-/per kg.
Bulls Eye (färgat glas) 350:-/kg
Dichroiskt (exklusivt) 10:-/g

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare på Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi har ett stort utbud av ateljé & hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss för mer information.

Bra att veta
Du får inte ta med dig något glas direkt efter kursen, utan avhämtning av material sker ca 2 veckor efter avslutad kurs.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.


Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare