Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Trädgårdar är fantastiska men kräver kunskap hos den som vill sköta, förändra eller utveckla dem. För en givande och hållbar trädgård behövs kunskap om växter och hur man odlar, beskär, gödslar, formger, sår och planterar dem. Just kombinationen av skötsel och formgivning är lösningen för dig som vill utveckla din kunskap om trädgården för eget eller allmänt bruk.


Innehåll


Stora trädgårdsutbildningen grund är en längre kurs på grundnivå inriktad mot trädgårdskunskap och formgivning. Den ska ge en övergripande genomgång av trädgårdens många beståndsdelar från planering, sådd och plantering till skötsel, underhåll och skörd. Den tar upp planteringsprinciper, beskärning i teori och praktik, marklära och jordförbättring. Introduktion i trädgårdens blommande och gröna växter, med genomgång av några av våra vanligaste lökar, knölar, sommarblommor, perenner, buskar och träd och deras användning.


Upplägg


Huvudsakligen teoretiska moment med praktiska övningar och studiebesök. De teoretiska delarna (huvuddelen) består av genomgångar, gruppövningar, individuella uppgifter och studiebesök. En större enskild uppgift leder genom hela kursen i syfte att fördjupa inlärningen. Det är bra om du hinner arbeta med uppgiften mellan tillfällena. Uppg. är en ordbok, som skapas runt ca 80 trädgårdstermer. Att förklara i ord och/eller med bild.
Våren 2018 håller vi utbildningen på helger;

Start lö-sö 10-11/3, därefter 24-25/3, 14-15/4, 28-29/4 och 5/5. Studiebesök ingår.

Ungefärlig kursplan; för studiebesök
Introduktion, Jord, Näring och beskärning
Sommarblommor, studiebesök
Lökar och knölar, gräs
Prydnadsbuskar, förökning, skötsel och plantering
Perenner: form och design
Fruktträdgården, jordförbättring samt egen fördjupningsuppgift som pågår under hela kursen.


Förkunskaper


Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna.


Kursledare


Lena Bergene har en grundläggande utbildning inom trädgård och är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU. Hon arbetar idag bl a med att rita trädgårdar i sin egen firma. Hon har flera års erfarenhet av undervisning. Lena fick en silvermedalj för sin balkong "Fjärilsvärmeri" på Nordiska trädgårdar i slutet av mars 2015. Lena undervisar även i flera designkurser inom trädgård.


Kursmaterial och diplom


Visst kurs- och ritmaterial och studiebesök ingår.


Diplom


Efter avslutad kurs, med minst 80% närvaro samt godkända kursmoment, den enskilda uppgiften, får du ett diplom.


Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
n
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan