Tillbaka till Måleri

Olje- och Akrylmålning

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Drömmer du om att måla? Här har du chansen att få ta del av de viktiga baskunskaperna du behöver. Att måla är en underbar hobby som passar många och det är aldrig för sent att börja!

Innehåll
Att måla i akryl är roligt och enkelt. En vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande färg som kan varieras i det oändliga med hjälp av fantasin. Du får även lära dig oljemålning. Den här kursen passar både nybörjare och de med lite erfarenhet. Varje sammankomst innehåller teori och praktiska övningar. Du upptäcker material, färgblandning, bildkomposition, att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 8 veckor.

Förkunskaper
Detta är en kurs för både nybörjare och fortsättare.

Kursledare
Stanley Didrichsen har studerat vid Fetco's målarskola i Stockholm, Aarhus konstakademi, Örebro konstskola mm. Stanley har ett stort intresse av måleri och många målarresor till andra länder i sitt bagage. Hos Stanley får du verkligen lära dig teoretiskt och grundligt hur man målar. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köps av deltagaren.
Medtag 1 st akryllåda och 1 st oljefärgslåda studiefärger, lådorna måste innehålla 18 färger/låda, 3 penslar flata svinborst, stor, mellan och liten.
2 palettkoppar och palettkniv. 1 L Luktfri lacknafta (Magnussons Färg) ca 50,- (behöver inte vara Odour som är för dyr).
1 m x ca 1,5 m lös bomullsduk/linneduk (Magnussons Färg).
Medtag 2 glasburkar med skruvlock och 2 palettkoppar samt bakplåtspapper.
Biltema och Bauhaus har överkomliga priser på konstnärsmaterial.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Örebro, Klostergatan 20, Klostergatan 20, ÖREBRO (Karta)
 • Ledare: Stanley Didrichsen
 • Start: den 4 februari 2018
 • Dag och tid: Söndag 14:00-16:15
 • Kurstimmar: 24
 • Tillfällen: 8
 • Kursnummer: 19121
 • Pris: 1550 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Örebro, Klostergatan 20 ÖREBRO

Klostergatan 20, 70361 ÖREBRO
Telefon: 019-764 14 00

Medborgarskolan Örebro
Storgatan 18
70361 ÖREBRO

019-764 14 00
orebro@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Örebro

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare